Tips voor het kopen van een nieuwe boot

Wil je een nieuwe boot gaan kopen, zodat je in de zomer lekker kan gaan genieten op het water. Om een nieuwe boot te kopen in Drimmelen is het wel belangrijk om wat tijd te investeren in het kopen van een nieuwe boot.

Wat voor type boot heb je nodig?

Het type boot wat je nodig hebt is vooral afhankelijk wat je precies met de boot wilt gaan doen. Als je de zomer voornamelijk wil gaan vissen op de boot heb je natuurlijk al een heel andere boot nodig dan wanneer je van plan bent met de boot op vakantie te gaan. Daar is het ook nog eens belangrijk te kijken naar het beschikbare budget. Wil je een gloednieuwe boot of kies je er liever voor een boot occasion.

Bezoek een verkoophaven

Vaak begin je de eerste oriƫntatie online en ga je van daaruit verder zoeken. Vaak is het fijn om echt de boot te bezoeken. Daarom is het ook altijd aan te raden om de verkoophaven te bezoeken. Hierdoor kun je de boot die je op het oog hebt wat nauwkeuriger bekijken, maar wellicht staat er ook nog wel een andere boot in de verkoophaven die past bij je wensen en budget. Daarnaast is het ook fijn dat hier een boot makelaar rondloopt deze kan je namelijk alle ins en outs vertellen over de boot die jij op het oog hebt.

Vraag om een proefvaart

Als je denkt dat je eindelijk de juiste boot hebt kunnen vinden die zowel bij je wensen en je huidige budget past, is het verstandig om een proefvaart aan te vragen. Bij een proefvaart krijg je eigenlijk pas echt het idee hoe het is om met deze boot te varen. Vooral als je voor het eerst een boot gaat kopen kan het geen kwaad om meerdere proefvaarten te doen, zodat je echt een goed idee hebt bij de verschillende boten.

Aankoopkeuring

Om er zeker van te zijn dat je een goede boot gaat kopen zonder al te veel gebreken is het verstandig om een aankoopkeuring te laten uitvoeren. Dan kom je ook niet voor verrassingen te staan en heb je daarnaast ook nog een betere prijsindicatie van de boot die je wilt gaan kopen.

Reactie achterlaten